Leerlingen - Leerlingenraad

Leerlingenraad

De leerlingenraad is een raad die bestaat uit door leerlingen gekozen vertegenwoordigers uit de groepen 5 t/m 8. Zij behartigen de belangen van leerlingen. Veel voorkomende onderwerpen bij een leerlingenraad gaan over schoolfeesten, het (mee)organiseren van een evenement op school, zoals het houden van audities voor een schoolband enz.

Door de oprichting van de leerlingenraad kunnen leerlingen op democratische wijze actief participeren en meedenken over schoolse zaken. Leerlingen worden hiermede zelfverantwoordelijke burgers, die op deze wijze actief kunnen deelnemen aan het verbeteren van de omgeving.

De leerlingenraad van de Hannieschaft school

Wij zijn de nieuwe leerlingenraad
De leerlingenraad bestaat uit vijf leden.
In de groepen 5,6 en 7 is er maar 1 lid. Groep 8 heeft 2 leden
Voor elk lid heeft de klas gestemd.
Behalve voor de leden die er al in zaten.
De leerlingenraad bestaat uit:

• Ik ben Ik ben 11 jaar en ik zit in groep 8. Ik ben dit jaar nieuw in de leerlingenraad. Ik ben blij dat ik in de leerlingenraad zit, omdat ik iets kan betekenen voor de school. Mijn ideeën zijn: met meerdere klassen het schoolplein opruimen, een rommelmarkt organiseren voor een goed doel of een gezellig eindfeest voor de hele school. Ook is het leuk om vaker voor te lezen aan oudere mensen.

• Ik ben Doortje ik ben 11 jaar
    Ik zit in groep 8
    Ik zit in de leerlingenraad omdat:
    k het leuk vind om iets voor het goede doel te doen
    Schoolplein vervangen
    Leuke dingen tussen de les door.

• Ik ben Semmy
    Ik ben 10 jaar.
    Ik zit in groep 7.
    Ik zit in de leerlingenraad omdat:
    Ik ideeën heb dat de school beter kan maken zoals:
    Dat iedereen een schriftje krijgt tegen pesten.
    Het strand opruimen. En geld inzamelen voor het goede doel.

• Ik ben Florine.
    Ik ben 9 jaar.
    En mijn ideeën zijn:
    Een nieuw klimrek.
    Bij muziekles een eigen instrument.
    Ik wil er iets aan doen dat de auto’s voor de school niet zo hard rijden.En het strand op ruimen.
  • Ik ben Noortje
    Ik ben 8 jaar
    Ik zit in de leerlingenraad
    Omdat ik het leuk vind om dingen te doen voor anderen
    De ideeën die ik heb zijn:
    Rommelmarkt voor een goed doel/een leuk eindfeest
    Nieuw schoolplein\vervangen De leerlingenraad bedenkt leuke activiteiten En we beslissen leuke dingen over de school.

Groeten, de leerlingenraad