Informatie - Activiteiten - Engels in alle groepen

Engels in alle groepen

In de groepen 1 t/m 4 gebruiken wij de lesmethode Grooveme. Groove.me is een revolutionaire digibord lesmethode Engels. Het is een methode waarbij muziek de basis is van alle lessen. De muziek die gebruikt wordt, is ‘echte’ muziek: bekende popsongs en eigentijdse hits. Jonge kinderen willen immers niets liever dan zingen, dansen en bewegen.

Muziek werkt

Muziek helpt kinderen om Engels beter te onthouden. Tijdens het luisteren naar deze muziek, ontstaat er bij kinderen emotie. Wetenschappers hebben vastgesteld dat door deze emotie een stof wordt aangemaakt die de werkingskracht van het brein beïnvloedt. Kinderen kunnen het geleerde hierdoor makkelijker onthouden.

Bijna alle kinderen houden van muziek en volgen de hits uit de top 40. Ze zijn heel nieuwsgierig naar ‘hun’ helden en willen van alles weten over de muziek en het Engels kunnen begrijpen. Hun motivatie om Engels te willen leren is en blijft door de keuze voor deze muziek enorm groot.

Muziek geeft zelfvertrouwen. Kinderen zijn zo enthousiast over deze muziek, dat ze ongemerkt meteen over de moeilijke drempel stappen om zelf Engels te durven zingen en praten.

Met muziek leer je Engels via zoveel mogelijk intelligenties: zien, kijken, horen, luisteren, zeggen, zingen, lezen, voelen en bewegen. Ook via het digibord en de opdrachten speelt de lesmethode Groove.me steeds in op diverse zintuigen en leerstijlen met opnieuw als gevolg dat kinderen sneller Engels leren.

In de groepen 5 t/m 8 werken we met de methode Hello World. Onder invloed van televisie, internet en games ontwikkelt het Engels taalniveau van kinderen zich razendsnel. Daardoor is het op school extra belangrijk om al die gefragmenteerde kennis goed te structureren. Met deze methode voor groep 5 t/m 8 wordt de Engelse taalontwikkeling gestimuleerd, op een interessante, eigentijdse en leuke manier!

Motivatie is een belangrijk doel van Hello World. Een les Engels moet immers ook gewoon leuk zijn. Naast de aantrekkelijke filmpjes biedt deze methode een grote variatie aan werkvormen binnen het klassikale en het zelfstandige deel van de les: liedjes, diverse spelvormen (‘Wie is het?’ en Bingo), puzzels, rollenspelen en nog veel meer.