Actueel - Persberichten - Burgemeester reikt kinderkrant Jong023 uit op basisschool

Burgemeester reikt kinderkrant Jong023 uit op basisschool

Burgemeester reikt kinderkrant Jong023 uit op basisschool

 Actueel

In Zandvoort werden de eerste kinderkranten van ‘Jong023’ voor de kinderen op de Zandvoortse basisscholen uitgereikt door burgemeester David Moolenburgh. Dat gebeurde in de Hannie Schaftschool waar de kinderen uit de hoogste groep zelf op de voorpagina stonden vanwege hun bezoek aan het provinciehuis van Noord-Holland.

Direct stelde één van de scholieren uit groep acht om hoeveel scholen het ging die de krant ontvangen, waarop het antwoord kwam dat het zo’n zestig scholen in Haarlem zijn die de Jong023 krant krijgen. 

Vanaf deze april-editie krijgen de vijf basisscholen in Zandvoort ook deze lokale, leerzame kinderkrant die sinds 2019 in een oplage van 7.000 exemplaren acht keer per jaar verschijnt. 

Jong023 wordt gemaakt voor kinderen uit groep 5 t/m 8 met als doel om kinderen leesplezier te geven en om de binding met hun woonplaats en met leeftijdsgenootjes in andere buurten te versterken. Alle verhalen in de krant worden verteld door kinderen en hebben een positieve insteek. Aan de krant werkt een groep van professionele journalisten, fotografen, een striptekenaar/cartoonist en een vormgever mee. 

In Zandvoort is de krant nog maar net geïntroduceerd, maar nu al kreeg de redactie het idee om een kijkje te gaan nemen bij de vele eindmusicals die op stapel staan voor de afzwaaiende scholieren van groep acht. Dat is een mooi onderwerp dat de kinderen uit deze groep zelf naar voren brachten. Dit zal in het volgende nummer, dat in juni verschijnt, te lezen zijn. 

“Na de feestelijke ontvangst op de Hannie Schaft school zijn we doorgefietst naar de Mariaschool, de Oranje Nassauschool, De Zeevonk en De School. Voor elke bovenbouwleerling hebben we 1 eigen exemplaar uitgedeeld. Overal werden de krantjes met open armen ontvangen, hartstikke leuk!”, aldus Jacqueline Schadee, uitgever van de Jong023.

Jaap Koper


Media
  • 1-5609642582f2413183e28a4321c547c0 2